سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قصه حکیم
این رویداد واقعی است!
شهید گمنامی که پیکر خود را بعد از 31 سال به زادگاهش هدایت کرد

شهید گمنام 18 ساله اردکانی پس از 31 سال زادگاه خود را برای تدفین انتخاب کرد. تا در همین روزهای پر هیاهو، شهر  اردکان یزد به کرامتی دیگر از شهدا متبرک شود.

به گزارش رجانیوز، چند رویای صادقه و سپس آزمایش‌های ژنتیک از مادر شهید و دی ان ای پیکر شهید موجب شناسایی شهید احمد دهقانی در ادرکان یزد شده است.

 

ماجرای احراز هویت یک شهید گمنام

بنابر اعلام کمیته جست‌‌جوی مفقودین شهدای 8 سال دفاع مقدس مقرر شده بود در تاریخ 25 فروردین 1392هم زمان با سالگرد شهادت حضرت زهرا(س) پیکر پاک 5 تن از شهدای گمنام 8 سال دفاع مقدس در شهر اردکان یزد به خاک سپرده شود، اما این مراسم با حواشی متعددی همراه بود. 

چهار تن این عزیزان متعلق به عملیات‌های مناطق فاو و بستان بوده و فقط یک شهید متعلق به عملیات رمضان بود و این باعث شدعلی دهقانی که برادرش از شهدای مفقود عملیات رمضان بوده است را به فکر فرو ببرد. 

علی دهقانی در تشریح  چگونگی شناسایی پیکر برادرشان به خبرگزاری دفاع مقدس گفت: با گذشت 31 سال از شهادت برادرم همیشه به دنبال خبری از ایشان بودیم، کسب اطلاع از تشییع این 5 شهید گمنام باز ما را بر آن داشت که برای کسب اطلاعی از برادرمان به کمیته جستجوی مفقودین سری بزنیم و خبری بگیریم، وقتی از اطلاعات منطقه شهادت و سال تولد این 5 تن از شهدا مطلع شدیم، حساسیتمان به موضوع بیشتر شد، به دلیل اینکه برادرمان در عملیات رمضان مفقود شده بود و ایشان در آن زمان 18 سالشان بود. 

دهقانی در ادمه گفت: یک روز قبل از مراسم تشییع یکی از همکارانمان در سپاه به سراغ من آمد و گفت: یک خوابی دیده ام که مربوط به این شهداست و برادر شهید شما! وقتی داستان خواب را از ایشان جویا شدیم انگار دیگر به ما الهام شده بود که برادر شهیدمان در بین همین شهداست. با کمیته جستجوی مفقودین تماس گرفتیم و موضوع را توضیح دادیم و درخواست بررسی کردیم. 

با همکاری های خوب کمیته جستجوی مفقودین آزمایشات و نمونه گیری های صورت گرفت که طی چند روز گذشته نتیجه آزمایشات را به ما اعلام کردند.

وی ادامه داد: به گفته کمیته جستجوی مفقودین، پیکر مطهر این شهید عزیزمان که در میدان امام خمینی (ره) شهر اردکان دفن شده است، متعلق به شهید احمد دهقانی احمد آبادی فرزند عبدالحسین می باشد.

این شهید بزرگوار از اهالی شهر احمد آباد اردکان بوده که در تاریخ 23/4/61 در عملیات رمضان مفقود الاثر گردید و در تاریخ 20/1/83 شهادت وی مورد تایید قرار گرفت و پیکر پاک این شهید بزرگوار به همراه 4 تن از شهدای گمنام در تاریخ 25/1/92 همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) در میدان امام خمینی (ره) اردکان به عنوان شهید گمنام به خاک سپرده شد.

 

گزارشی از این ماجرا

 

 

دانلود

فروردین امسال همزمان با شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تابوت های بی نام و استخوان‌های بی نشان 5 شهید گمنام را مردم اردکان تا پارک ملی این شهر بدرقه کردند.

اگرچه گمنام بودند ولی شکوه نام‌شان و عظمت مقامشان هر دلی را شیفته و شیدایی کرده بود.

ولی از بین هزاران تشییع کننده کسی نمی دانست که در بین یکی از این تابوت های سبک مربوط به احمد دهقانی نوجوان بسیجی 18 ساله ای است که پس از 30 سال آهنگ بازگشت به شهر و وطنش را کرده است.

علی دهقانی برادر شهید:" شهید احمد دهقانی در عملیات رمضان در تاریخ 23 /4/ 1361  در منطقه عمومی شلمچه به شهادت رسید. با توجه به وضیعیت خاص عملیات رمضان امکان انتقال پیکر این شهید و بسیار از شهدای دیگر میسر نشد. چندین سال این عزیزان به صورت مفقود الاثر باقی ماندند تا اینکه در اوایل سال 1392 بحث تخصیص چند شهید به استان یزد و از جمله شهر اردکان مطرح شد .یکی از همشهری ها خواب دید که یکی از شهدا اهل شهرستان اردکان است. ما امیدوار شدیم که امکان دارد آن شهید شهید ما باشد. خواب های متعددی که چند روز مانده به تشییع و حتی بعد از خاکسپاری مطرح شد ما به این نتیجه قطعی رسیدیم که باید موضوع را از لحاظ علمی دنبال کنیم. بعد از ایام سوم و هفتم این شهیدان، خون مادر شهید دهقانی -  که در قید حیات هستند -  به تهران برای آزمایش‌های ژنتیکی ارسال شد با نمونه dna  این شهید گمنام تطابق داشت و شهید گمنام مد نظر ما همان شهید احمد دهقانی احمد آبادی است."

تا قبل از این رویایی صادقه نمی شد دانست که چند تکه استخوان او  کجا و در کدامین خاک، در کدامین تابوت و بر دوش کدامین تابوت تشییع شده است.

رضایی از تشییع کنندگان شهید از جمله افرادی است که کرامت شهید بر او نمودار شده است:

"چند روز قبل از این که شهدای گمنام را به  اردکان بیاورند، خواب دیدم که 5 شهید گمنام را به اردکان آورده اند. سه تا تابوت را پایین گذاشته بودند و دو تابوت را هم روی آن. بالای یکی از این تابوت‌ها اسم نوشته بود به نام دهقان؛ به من گفته شد که این شهید برای شهرستان اردکان و داداش همکار شماست."

با آمدن هر شهید گمنامی دل مادری می لرزد که شاید که پسرش باشد و دستان هر پدری می لرزد که شاید این تکه استخوان که مهمان خاک می‌شود، پاره تنش باشد. منتظر می‌ماند تا به خوابش بیاید و بگوید که از سفر و غریبی برگشته است. شهید که به شهادت آیات قرآن کریم زنده و حی و ناظر است بنا بر حکمتی که نمی‌دانیم آهنگ آمدن به خانه و گمنامی‌اش می‌کند.

شهید احمد دهقانی همچون شهید ادیبی در کرمان، مسئولان تفحص و تشییع را به هدایت پیکرش به شهر و موطن خود هدایت کرده بود.

مزار شهید احمد دهقانی و چهار شهید دیگر در پارک شهر اردکان هم اکنون زیارتگاه عاشقان و عارفانی است که می‌خواهند درس عاشق شدن را از شهیدان گمنام فرا بگیرند، درسی که دیگر در کلاسی تدریس نمی شود و کمتر شاگردی در این مکتب زانو می‌زند.

 

مادر شهید

زندگی نام? شهید احمد دهقانی احمدآبادی

در سال 1344 هجری‌شمسی در خانواده‌ای مذهبی و کشاورز در احمدآباد اردکان، فرزندی پا به عرص? وجود نهاد که بعدها شمعی شد فروزان،  فرا راه آنان که تصمیم دارند آزاده باشند و با آزادگی زندگی کنند.

خانوادة عبدالحسین دهقانی نام رسول گرامی اسلام(ص) "احمد" را برای او انتخاب کردند و به تربیتش همّت گماشتند. گویا به آنها الهام شده بود که این کودک  سرنوشتی دیگرخواهدداشت.

پدر متدیّن با دسترنج حاصل ازکار سخت کشاورزی و مادر متعهدش با تربیتی صحیح و ولایت مداری او را پرورش دادند و آماد? خدمت برای اسلام نمودند. او سوّمین فرزند خانواده بود.

6 ساله بود که به مدرسه رفت. دورة ابتدایی را در دبستان احمدی احمدآباد با موفّقیّت به پایان رساند. سپس وارد مدرسة راهنمایی ابوریحان شد و پس از دو سال تحصیل، مشکلات زندگی و اقتصادی خانواده،‌او را بر آن داشت تا تحصیل را رها و به حرفه و شغل بنّایی روی آورد. احمد رشتة کاشی‌کاری را انتخاب کرد و خدمت به مردم را از این طریق شروع نمود. در کارهای خانه به مادر و در کار بیرون و کشاورزی کمک‌کار پدر بود.

در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کودکی 13 ساله بود. با این‌که سن و سالی نداشت، همراه والدین و مردم منطقه در مراسم مذهبی و انقلاب شرکت داشت. اهل نماز ، مسجد ، مجلس عزاداری امام حسین -علیه السّلام- ، مراسم دعا و قرآن بود. بی‌آزار بود و همه دوستش داشتند.

17 ساله بود که تربیت صحیح و لقمة حلال و شیر پاک موجب شد که نسبت به نیاز جبهه‌های جنگ احساس تکلیف کند؛ لذا در بسیج ثبت‌نام کرد و آموزش نظامی را فرا گرفت. سپس سنگرنشینی عشق را برگزید و حضور در جبهه و سنگرهای عزّت و شرف را بر آغوش خانواده و بستر نرم ترجیح داد.

سرانجام در سال 1361 در منطقة عملیّاتی شلمچه به شدّت مجروح شد. به علّت آتش پر حجم دشمن و اوضاع نا مناسب منطقه، امکان انتقال پیکر پاکش به پشت جبهه میسّر نگردیدو به تأسّی از ارباب بی‌کفن خویش، حضرت ابا عبدالله الحسین -علیه السّلام-، هنوز جسم پاکش به خاک سپرده نشده و پدر و مادر و عزیزانش چشم به راه او هستند و به عنوان شهید مفقود و جاویدالاثر باقی است.

فقط در تاریخ 3/2/1382 در گلزار شهدای احمدآباد اردکان به یاد او صورت قبری بسته شد تا اثر و نشانه‌ای باشد برای هدایت آنان که عاشق آزادگی و شهادتند.

قسمتی از وصیت نامه شهید احمد دهقانی:

«مادر! هر وقت به یاد من افتادی و خواستی گریه کنی و یا بر سر قبرم بیایی، آن لحظه به یاد امام حسین -علیه السّلام- باش که در آن زمان چگونه با یزید برای آزادی مسلمانان از زیر سلطه، خود و فرزندانش را دو دستی تقدیم حق کرد … بدانید که فرزندی که برای حق و در راه حق، شهید شده است، باعث سرافرازی است و اسلام با این خون‌ها پایدار است..»

رجا نیوز




موضوع مطلب : شهید گمنام

ارسال شده در: جمعه 92/4/21 :: 1:18 صبح :: توسط : khak

هیچ قصه ای قصه شهید گمنام نمی شود.


هیچ قصه ای قصه شهید گمنام نمی شود.

پیوندها
RSS Feed
بازدید امروز: 18
بازدید دیروز: 0
کل بازدیدها: 46683

قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

purchase vpn

بازی اندروید